Recept: Chia a la malta med saffran
ca 4 personer.
Ingredienser:
2 dl ekologiska cashewnötter
1 dl chiafrö 1 nypa salt – gärna keltiskt
1 nypa vaniljpulver
1/4 paket saffran (en nypa)
1-2 msk honung beroende på hur sött man vill ha det. Om du ej vill använda honung kan du byta ut det mot yacon, xylitol eller stevia.
Tillredning:
1. Blötlägg chiafrön i en skål i 3 dl vatten. Låt stå 2-3 tim. Blötlägg nötterna i en skål i 2-3 tim. Häll av vattnet från nötterna.2. Lägg cashewnötterna i en kraftfull mixer och täck med vatten. Tillsätt saffran, honung, salt och vanilj.
3. Mixa allt utom chia puddingen. Blanda med chia puddingen i en skål. låt stå i 15 min. Dekorera gärna med mandarin klyftor.
4. Nu är det bara att njuta.
Här gör vi puddingen på vårt kontor: