Recept med ekologiska cashewnötter - Clearlife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltCashewnötter är inte bara otroligt vackra att se på när de hänger en och en i sina "små hus" utan även otroligt goda! Cashewnötter är en riktigt god bas till växtbaserad yoghurt och ost. När man ser hur de växer förstår man att de inte är billiga. Du kan förstås köpa de godaste cashewnötterna från oss (av märket alivefoods) men även i vanliga mataffären. Vi tycker det är viktigt att välja ekologiska. Denna ost är ett gött (som man säger här i Göteborg) tillbehör till dina kex, som du kommer att göra i din nya torkugn =).
 
Cashewost nummer 1:
3 dl cashewnötter
2 dl vatten
en kruka eller påse dill - vi tycker inte man kan få för mycket
en nypa svartpeppar
en nypa havssalt
1 vitllöksklyfta eller mer om man vågar

Blötlägg nötterna i ca 4-5 timmar, häll bort vattnet från nötterna och mixa alla ingredienser i en kraftfull mixer. Njut på valfritt tillbehör, tex raw food kex eller nybakat surdegsbröd.

Du kan även göra detta recept med probiotica istället men då ser slutet av receptet annorlunda ut:

Cashewost nummer 2:
3 dl cashewnötter
2 dl vatten
1/2 pressad ekologisk citron
en nypa svartpeppar
en nypa havssalt
2 kapslar probiotika

Blötlägg nötterna i ca 4-5 timmar, häll bort vattnet från nötterna och mixa alla ingredienser i en kraftfull mixer. Lägg smeten i en nötmjölkspåse och låt den hänga över en bunke i rumstemperatur i ca 20 timmar. Den droppar så det är viktigt med någonting under. Tryck varsamt bort överflödig vätska. Förvara i en glasburk i kylen. Detta gillar magen! Matsmältningen är vår absolut viktigaste funktion när det handlar om långsiktig hälsa.

Må gott!
SparaSparaSpara
2017-04-25 @ 00:00:00