Vi vill önska er alla en riktigt trevlig och mysig midsommar!
Blåbärscheesecake (nötfri) – recept från Erica Palmcrantz Aziz.
Botten:
3 dl havregryn
2 dl riven kokos
2 msk kokosolja
12 dadlar
2 msk honung eller annat flytande sötningsmedel som tex. agavesirap.
Fyllning:
6 dl solroskärnor, blötlagda
4 msk kokosolja, flytande
1 msk kakaosmör, flytande
1 dl agavesirap eller yaconsirap
1 tsk vaniljpulver
juice från 2 citroner
1-3 dl vatten
2 msk lecitinpulver
2 tsk psyulliumhusk pulver eller malda chiafrön
1-2 dl bär, frysta bär som har fått tina
2 dl färska eller frysta bär
Topping:
Mer färska bär efter tycke
Hur gör man?
1. Blötlägg 6 dl solroskärnor i 4-8 timmar.
2. Skölj av vattnet.
3. Kör ingredienserna till botten i en matberedare eller en kraftfull mixer.
4. Tryck ut på botten av en springform.
5. Gör kokosolja och kakaosmör flytande i ett ljummet vattenbad.
6. Mixa alla ingredienserna till fyllningen, förutom 2 dl bär. Börja med 1 dl vatten och tillsätt mer om det behövs. Mixa tills det blivit en len konsistens.
7. Fyll på botten i springformen.
8. Tryck ned övriga färska eller frysta bär.
9. Ställ i frysen cirka 1-2 timmar eller i kylen 3-4 timmar.
Erica Palmcrantz Aziz driver bloggen rawfoodbyerica.se. Hon inspirerar till raw food genom föreläsningar, workshops och med utbildningen Raw Life Education, som för åttonde gången startar sommaren 2017. Ericas tionde bok ”Superfood boost”, ger dig kunskap om superråvaror och enkla, nyttiga och goda recept.
Become a Raw Life Educator
Vill du lära dig om ett holistiskt sätt att lära och leva? Vill du inspirera människor till att leva med raw food? Utbildningen till certifierad Raw Life Educator ger dig kunskap och kraft att stå på egna ben och inspirera vidare i raw food på det sätt som du gillar bäst; exempelvis som föreläsare, raw food kreatör eller raw food kock.