Manuka Honung
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltManukahonung produceras i Nya Zeeland och är sammansatt av nektar från Manukaträdet (Leptospermum scoparium) som har vackra vita eller rosa blommor. För att skapa Manuka honung flyttar biodlare deras bin till områden där Manuka är den övervägande vegetationstypen när trädet börjar blomma, vanligtvis våren till början på sommaren beroende på regionen i Nya Zeeland.

Manukahonung har fått internationellt erkännande för sina unika egenskaper eftersom den har en hög antibakteriell aktivitet. Sedan smakar den så gott! Kan ätas som det är utspritt över dagen, i te eller som exklusivt pålägg. Honung är ett utmärkt sötningsmedel som också bidrar till hälsan.

Vad sägs då Manuka honung bidra med?
  • Aminosyror, B-vitaminer (B6, tiamin, niacin, riboflavin, pantotensyra), kalcium, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor, kalium och zink.
  • Allmänt givande vid förkylning och lugnar ont i halsen.
  • Ger energi.
  • Stödjer matsmältning och lindrar milda matsmältningsbesvär.
  • Motverkar plack och tandköttsinflammation.
  • Hjälper vid problemhy, acne och acneärr vid ansiktsbehandling.

Tips på ansiktsmasker med Manukahonung som du lätt gör hemma själv:

1 tsk manukahonung (alla hudtyper).
1 tsk manukahonung, 1 tsk rosenvatten (alla hudtyper).
1 tsk manukahonung, 1 tsk lavendelvatten och 1/2 tsk spirulina pulver (alla hudtyper).
1 tsk manukahonung, 1 tsk tea tree vatten, 1/2 tsk matcha pulver (fet hy)
1 tsk manukahonung, 1/2 tsk citronjuice, 1/2 tsk kanel pulver (alla utom känsliga).
1 tsk manukhonung, 1 tsk rosenvatten, 1/2 tsk gurkmeja (alla hudtyper men speciellt mogen hy).

Varför är Manuka Honung dyrare än annan honung?

Manukahonung är unik för Nya Zeeland. Manukahonung är svårare att extrahera och har en begränsad skördeperiod eftersom den bara samlas in vid vissa tider på året. De unika egenskaperna hos honungen är dock förstådd av konsumenter runt om i världen och skapar därigenom en fortsatt hög efterfrågan även om priset är högt.

Vad är UMF?

UMF-logotypen är erkänd världen över som en standard som identifierar och mäter styrkan i den unika antibakteriella aktiviteten i Manukahonung. UMF® står för "Unique Manuka Factor”. Märket UMF är följt av ett nummer som visar styrkan av UMF-aktiviteten. Ju högre UMF, desto mer potent är produkten. För att vara potent nog att använda för medicinskt ändamål bör det vara en UMF-rating på minst 5+.

UMF® är ett registrerat namn och varumärke på AMHA (Active Manuka Honey Association) och kan bara användas av licensierade användare som uppfyller fastställda kriterier, inklusive övervakning av honungskvaliteten. De skall ha namnet UMF tydligt angivet på framsidans etikett. Honungen skall förpackas och märkas i Nya Zeeland. Honungen skall vara från ett Nya Zeeländskt företag med licens att använda namnet UMF.
2017-09-18 @ 09:31:20