Ketosdiet
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltKetogen kost
är en kosthållning med målet att ställa om kroppens celler till att bränna fett som primär energikälla istället för kolhydrater. För att komma dit behöver man äta mycket fett, lite kolhydrater och måttligt med protein. Det går utmärkt att följa en sådan diet som både vegan och vegetarian vilket vi tycker är bra. Många som prövat detta rapporterar om viktnedgång, bättre mental skärpa, frihet från sötsug, lugnare mage, mjukare hy, stabiliserat blodtryck och bättre uthållighet vid träning. Om du har högt blodtryck ska du prata med din doktor först.

Artikel från Dr Perlmutter om ketosdiet:

Att vara på ketogendiet eller "keto" är ganska populärt idag och med god anledning. Att välja dietfett för att driva kroppens celler, i motsats till att använda socker eller kolhydrater, verkar ha kraftfulla hälsoeffekter
.

Vi vet att när fett används som bränsle, i motsats till socker eller kolhydrater, verkar det finnas mycket mindre produktion av skadliga fria radikaler. Dessutom ser det ut som om en mer ketogendiet faktiskt är förknippad med mindre inflammation, hörnstenen i några av våra mest mödosamma förhållanden.

När kroppen är anpassad till ett fettförbränningsprogram, med andra ord, "keto-anpassad", betyder det att kroppen kan mobilisera fett och skapa molekyler för att driva kroppens celler, och de kallas ketonkroppar, det viktigaste varav är beta-hydroxibutyrat.

Ny forskning erkänner vikten av beta-hydroxibutyrat som mycket mer än bara ett effektivt cellulärt bränsle. Det visar sig att beta-hydroxibutyrat faktiskt är en kraftfull modulator av genuttryck. Beta-hydroxibutyrat förändrar uttrycket av vårt DNA, vilket ytterligare minskar inflammation och förbättrar sättet att bli av med farliga fria radikalkemikalier genom att öka vår produktion av antioxidanter.

Att äta 100% keto kan vara utmanande för många. Men att åtminstone gå i denna riktning och fatta beslut om att minska sin konsumtion av socker och kolhydrater ger även det mycket bra resultat för hälsan.

En sak att komma ihåg är dock att medan det verkligen är en bra idé att minska kolhydrater, behöver man tillräcklig mängd prebiotiskt fiber i kosten, även om prebiotisk fiber anses vara ett kolhydrat. Per definition kommer din kropp inte att använda kolhydrater som om du kommer att källa, men du kommer absolut att ta hand om dina tarmbakterier. När du är noga med att lägga till tillräckliga mängder prebiotiskt fiber, är det mycket mindre utmanande att stanna på keto diet.

Artikel från Dr Perlmutter om ketos & koffein:

När du vaknar på morgonen efter 12 timmars fastande är din kropp i ett tillstånd av vad vi kallar mild ketos. Det betyder att din kropp har skiftats bort från att bränna glukos som den enda bränslekällan och nu knackar in på dina kroppsfettreserver. När en person är i ketos är det faktiskt ett mycket hälsosamt tillstånd när det gäller hjärnans funktion.

För tillfället vill jag fokusera på en vanlig frågan om effekterna av kaffekonsumtion, eller mer specifikt, koffeinförbrukning, för antingen förbättrad ketos eller inte.

I en ny studie med titeln "Koffein ökar plasma ketoner: en akut metabolisk studie hos människor", utvärderade kanadensiska forskare effekterna av koffeinförbrukning i en grupp av 10 friska volontärer. Efter fasta i 12 timmar och sedan frukost, gavs dessa individer antingen 1. inget koffein 2. ungefär en kopp kaffe eller 3. 3 koppar kaffe. Blodprover togs sedan för att utvärdera inte bara koffeinhalterna under en fyra timmars tidsperiod, men också nivåerna av ketoner som tillverkades i levern från frisättning av kroppsfett.

Vad forskarna fann var verkligen mycket intressant. Högre doser koffein hos de 10 vuxna ökade dramatiskt beta-hydroxibutyrat, en av de mest studerade ketonerna när det gäller att ge bränsle till hjärnan. Forskarna fann att ökningen av blodketoner orsakade av koffeinförbrukningen var dubbelt så höga mot vad som observerades efter en natts fasta. Det är viktig att veta att denna studie bygger på koffeinförbrukning i sin renaste form.


2017-09-26 @ 00:00:00