Gentle Beekeeping
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt


Vi säljer ekologisk propolis från ett fantastiskt företag som heter Ballot Flurin i Frankrike (Pyreneerna) - de har skapat något som heter Gentle Beekeeping®. Det betyder:
1. Man respekterar binas språk vilket betyder att man aldrig stressar dom och skördar utan starka medel. De behandlas aldrig med antibiotika utan istället med växter eller homeopati.
2. Man respekterar miljön runt omkring.
3. Man respekterar binas rytm och aktiva energier vilket gör slutprodukten mer potent och levande. Man rör sig stilla i närheten av dom och andas lugnt. De är mycket känsliga för energier.
4. Man respekterar tillverknings processen med ekologiska låg-teknologiska medel.
5. Man respekterar alla runt omkring produktionen, det betyder ansvarsfull ekonomi i mänsklig storlek, rotad i en region.
Här på filmen visar Catherine - en av grundarna och biodlare sedan 40 år - Mathilde, en ung biodlare hur man överför en koloni av bin. De har det för trångt i sin bikupa och dom installerar dem på ett nytt ställe. Bina är överens. De följer deras rörelser och människorna följer deras andning. Ingen biter, inget behov av rök. Röken är giftigt för bin. De behöver 1000 gånger mer syre än oss.


2018-02-08 @ 00:00:00