Hawaiiansk Spirulina
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltPure Hawaiian Spirulina Pacifica grundades i Kailua-Kona, Hawaii 1990 av Dr. Gerald Cysewski, en expert på mikroalger och karotenoider. Deras uppdrag var och är att utnyttja fördelarna med mikroalger för att förbättra hälsan och välmående. Deras alg odling ligger på den oförstörda Kona kusten på Big Island of Hawaii. Mikroalgsgården skars ut ur marken som en gång var ett kargt lavaflöde. Där har de nu färskvatten dammar där de odlar spirulina, tar vara på de naturresurser som omger dom; rikligt varmt solljus, rent djupt havsvatten och sötvatten.

Sötvattnet kommer från akviferer (vattnet filtrerats naturligt genom lavasten) och de lägger till ca 5% djupt havsvatten (från 600 meters djup) för att få unika spårämnen i slutprodukten.

De har en speciell teknik de kallar: Ocean Chill Drying™ - system som eliminerar oxidation och skador på karotenoider, enzymer och andra näringsämnen som kan uppstå vid vanliga torkningsmetoder. Detta system torkar spirulinan på bara 3-7 sekunder, bygger på mycket kallt, djupt havsvatten för att ge fukt åter och använder mindre än en procent syre för att bevara fytonäringsämnena.

Spirulina är en av jordens äldsta livsformer, en alg. I de gamla Maya och Aztek-kulturerna värdesattes den högt för sina läkande och stärkande effekter och det användes flitigt som ett komplement till kosten. Man ansåg att denna "gudarnas mat" gav snabbt energi och ökade kroppens motståndskraft och styrka. Även i Afrikanska Knembus har Spirulina använts som näringskälla sedan urminnes tider.


Spirulina ger ett brett spektrum näringsämnen med många fördelar. Dess cellväggar innehåller ingen cellulosa vilket gör att dess näring lätt passerar tarmväggen och kan komma till nytta i våra celler. Spirulinans imponerande näringsinnehåll är lättupptagligt. Spirulina innehåller protein (alla essentiella aminosyror), kolhydrater, mineraler, vitaminer (ej C och D), gamma linolensyra, klorofyll, fykocyanin, antioxidanter och SOD. Det är även ett komplett protein som är lättsmält för kroppen.

Vi har i pulver- och tablettform, det hittar du här.2018-03-10 @ 09:34:55