Blå-gröna alger - det lilla miraklet
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltBlågröna alger är en av de mest näringsrika matvaror som existerar på planeten.

Två sorter; Spirulina och Aphanizomenon flos-aquae (AFA-alger), är de mest konsumerade formerna av blågröna alger; de har båda superfood status på grund av höga koncentrationer av proteiner, vitaminer och näringsämnen.

Blågröna alger innehåller en hög koncentration av näringsämnen som vitaminer, mineraler och enzymer, hela spektret av åtta essentiella aminosyror och tio icke essentiella aminosyror som absorberas enkelt av kroppen. De är även rika på biologiskt aktiv klorofyll, protein och fytonäringsämnen. Dessutom så är algernas imponerande näringsinnehåll lättupptagligt. Det är en väldigt bra föda för veganer, vegetarianer, de som tränar mycket, barn, ja, alla som vill tillföra extra näring och färg till sin mat och det passar alla olka slags kostgrupper som paleo, ketos, lchf, raw food, antiinflammatorisk kost, regnbågskost m.m.

Vi erbjuder tre fantastiska märken av blå-gröna alger av absolut högsta kvalité:

1. Hawaiian Spirulina

innehåller Spirulina Pacifica som är rik på protein, vitaminer som A, K1, K2, B12, mineraler och spårämnen, hälso-vårdande fytonäringsämnen såsom karotenoider (bla, beta-karoten) , GLA, SOD och fykocyanin, klorofyll samt antioxidanter.

Deras Spirulina Pacifica odlas i färskvattensdammar på Kona kusten på Big Island of Hawaii. Sötvattnet kommer från akviferer (vattnet filtrerats naturligt genom lavasten) och de lägger till ca 5% djupt havsvatten (från 600 meters djup) för att få unika spårämnen i slutprodukten. Rent vatten producerar en ren slutprodukt - man kan smaka skillnaden. Nutrex Hawaii Ocean Chill Drying™ - system eliminerar oxidation och skador på karotenoider, enzymer och andra näringsämnen. Detta system torkar spirulinan på bara 3-7 sekunder, bygger på mycket kallt, djupt havsvatten för att ge fukt och använder mindre än en procent syre för att bevara fytonäringsämnena.

2. Biosuperfood

innehåller 4 stycken sorters mikroalger; Spirulina Pacifica, Spirulina Plantensis, Dunaliella och Astaxantin från Heomatoccoccus Pluvialis. Astaxantin är ett unikt pigment som räknas till en av de mest biologiskt aktiva antioxidanterna. Dunaliella Salina är en encellig saltvattensalg som är mycket rik på bla. betakaroten. Biosuperfood ger komplett protein, inklusive alla essentiella aminosyror, vitamin A, B, C, E, K, mineraler och spårämnen, enzymer, essentiella fettsyror, klorofyll, fytonäringämnen, antioxidanter, karotenoider. Dessa alger har valts ut bland tusentals ingredienser som Dr. Kiriac* testade under en mångårig forskning med målet att hitta en kombination som kunde bidra till hälsa för alla. *BioNutrition som tillverkar Biosuperfood bildades av Dr Michael Kiriac efter en omfattande forskning i ämnet av alger och deras näringsmässiga och helande egenskaper. Dr Kiriac är en av världens ledande auktoriteter på algnäring och mottagit många internationella utmärkelser och medaljer för sin forskning och slutsatser i algnäring och ekologi.

Biosuperfood alger odlas i Sibirien under kontrollerade förhållanden i glasrör helt skyddat från atmosfären. Där pumpar de upp källvatten från 600 meters djup i vulkanrika jordar som innehåller 92 olika spårämnen, inklusive selen och bikarbonat, med en ideal temperatur på 35-37 grader, direkt in i bioreaktorerna utan kontakt med luften. Den idealiska miljön för algtillväxt är därmed helt kontrollerad och innehåller absolut inga miljögifter. Algerna odlas utan gödningsmedel, pesticider, antibiotika, tillväxthormoner eller tillsatsämnen av något slag. Trots denna noggranna kontroll, testas varenda enstaka sats för bakterier, bekämpningsmedel, tungmetaller, inklusive strålning och andra miljögifter.

3. E3AFA alger

är en unik blå-grön alg som ger ett fullt spektrum av 65 lättillgängliga vitaminer, mineraler, spårämnen och aminosyror samt har mer biologiskt aktivt klorofyll än alla andra kända livsmedel och är en källa till en lång rad antioxidanter. De innehåller även högvärdigt protein, alla B-vitaminer, Alfa-linolensyra (Omega 3) och Gamma-Linolensyra (Omega 6), det blå pigmentet fykocyanin samt Fenyletylamin "PEA", som vi även hittar i kakao.

AFA-algerna skördas från Upper Klamath Lake i södra Oregon i USA som är naturligt rik på spårämnen. Algerna filtreras för att bevara de mest levande näringen och renas därefter ytterligare genom centrifugering. AFA kyles sedan och säljs fryst eller torkad som ett pulver. Faktorer som bidrar till deras kvalitet är: var och hur de skördar, överlägsen filtrering och lagring samt löpande kvalitetskontroll och tester av alla deras produkter. Alla E3Live´s produkter testas grundligt av oberoende USDA certifierade laboratorier för livsmedelssäkerhet och hållbarhet samt genomgår diverse andra renhetstester.

2018-03-26 @ 00:00:00