Veganvänligt Påskgodis
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltVeganvänliga Påskbollar

Marsipan (steg 1):
2 dl mandelmjöl
2 msk lönnsirap, yaconsirap, agavesirap eller flytande honung.

Innehåll (steg 2):
2 dl glutenfria havreflingor
2 dl valnötter
2 dl hackade, torkade fikon
1 tsk vaniljextrakt
1 msk vatten

Chokladöverdrag (steg 4):
4 dl kokosgrädde
1 dl kakaopulver
2-4 msk med valfritt sötningsmedel som tex. kokosocker, lönnsirap, agave, yacon, stevia eller xylitol, om du väljer ”strö” så se till att kristallerna smälter.
4 tsk ekologisk kokosolja

Som topping:
Hampafrön
Hackade nötter
Kakaonibs

Hur gör man?

Steg 1: Gör ”marsipan”. Placera ingredienser i en skål och blanda tills du får en deg. Om du har hela mandlar mixa dom först till ett mjöl. Använd dina händer för att bilda en ”stock” och placera den i frysen på en bricka.
Steg 2: Lägg havre och valnötter i en kraftfull mixer och blandar tills du får ett smuligt mjöl. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa ordentligt. Om degen är för klibbig, lägg till lite mer havre, den ska vara lätt att hantera.
Steg 3: Ta marsipanen ur frysen, skär av små bitar och bilda små runda bollar med händerna - de ska bli innehållet så gör inte för stora bollar. Ta lite av havre/valnöts degen och rulla i bollform, tryck ner tills platt, lägg på en marzipanboll och täck hela med mer havre/valnötsdeg.
Upprepa tills all deg är klar och låt pralinerna bli hårda i frysen.
Steg 4: Smält allt utom kokosoljan på låg värme i en kastrull, det ska ta max 2 min. Stäng av värmen och lägg i kokosoljan och blanda tills len konsistens.
Steg 5: Doppa bollarna så de blir helt täckta i chokladsåsen. Toppa bollarna med hampafrön, krossade nötter eller någon annan önskad toppning. Låt stelna i frysen. Klart!
2018-03-28 @ 14:46:20