Vår Detox
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltVi vet alla hur viktigt vår livsstil är för vår hälsa. Ändå kan det vara så svårt ibland att förändra sin livsstil. Ingen vill känna sig tvingad, vi vill alla välja själva och känna oss fria.

Vi kan ibland behöva hjälp på vägen för att förändra livsstilen, ett sätt att trycka på ”reset-knappen” i kroppen. Då kan en rening under en kortare period hjälpa, en tid när vi lägger om vår kost och livsstil på ett sätt som ger kroppen utrymme att regenerera sig. En sådan period kan kallas för ”detox”.  

Syftet med en detox är ge kroppen utrymme att återställa och läka sig. Det kan ofta resultera i upplevelsen av ökad energi och livsglädje - men vägen dit är inte alltid bara kul. För att ge kroppen detta utrymme behöver vi bryta vissa vanor och begränsa vissa livsmedel som vi vanligtvis njuter av. 

En vanlig metod är att försöka öka de totala näringsämnena som konsumeras med sån liten ansträngning som möjligt från matsmältningssystemet. Det betyder att vi äter väldigt lättsmält och ”ren” mat under en period.

Man kan också låta matsmältningssystemet vila helt genom att fasta på vatten, grönsaksjuice eller med gröna pulver. Det finns ingen speciell tid man måste göra detta: detox eller fasta kan man göra en dag i veckan, en halv dag då och då eller i upp till en eller fler veckor utifrån behov. 

Detox handlar lika mycket om omskolning av våra kroppar och att skapa efterfrågan efter en hälsosammare livsmedel - det sägs att det tar kroppen 30 dagar att förändra sin "smak”. När man väl har gett sig in på en verkligt hälsosam väg är det svårt att sluta. Kroppen blir inställd på att få bra mat och man vänjer sig vid att må bra. Det är en positiv spiral som går att skapa genom enkla livsstilsförändringar. 

Under en sådan period får kroppen möjlighet att ”städa” i sina system och återskapa hälsa och balans i sina organ. Vi ökar vår energinivå och känslighet för vad som är bra och hälsosamt för vår kropp att äta. Din lever och dina njurar tillsammans med tarm och lymfsystem kan eliminera kemikalier och avfall via svett, urin och avföring.

Så oavsett din utgångspunkt just nu så kan just våren vara en bra tid att låta kroppen vila och ställa om sig inför sommaren. Vad du än har möjlighet att göra så är varje litet steg i rätt riktning ett bra steg, och din kropp kommer att tacka dig. Låt oss gärna veta hur det går och tveka inte att fråga oss om du undrar över något!
2018-04-03 @ 00:00:00