PIZZA PÅ BLOMKÅL / VEGAN / GLUTENFRI
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt



PIZZA PÅ BLOMKÅL / VEGAN / GLUTENFRI / MJÖLKFRI
För 1 person

Pizzadeg:
5 dl blomkål
1 chia ägg = 1 msk Chiafrö (3 msk i vatten i  20 minuter)
2 msk Chiafrö
3 msk näringsjästpulver
½ tsk vitlökspulver
½ tsk oregano
½ tsk havsalt
¼ tsk svartpeppar

Katalansk tomatsås:
2 dl hackad röd paprika
2 vitlöksklyftor - hackade
2,5 dl rostade mandlar
2 dl passerade tomater
2 matskedar sherry vinäger
1½ tsk rökt paprika
¼ tsk cayennepeppar
¼ tsk havsalt
1 dl olivolja

Veganost:
2,5 dl valnötter (blötlagda)
1½ msk näringsjästpulver
½ tsk havsalt

Toppings:
Två stora nävar rucola
2 dl mogen avokado - i kuber
1 dl skivade körsbärstomater
Självklart kan du här lägga till vad du vill =)

Hur gör man?

Pizzadegen:
Mixa blomkålen i en kraftfull mixer tills texturen liknar ris.
Steama blomkålsriset " i ca 5 minuter, låt svalna.
När det är kallt,  lägg det i en nötmjölkpåse och kläm för att ta bort allt vatten.
Sätt sedan alla ingredienser för "degen" i en stor skål och knåda med händerna tills du får en degboll.
Gör degen till en rund platta om ca 1 cm tjockhttps://www.clearlife.se/sv/artiklar/notmjolkspase-med-snore.html.
Placera den på ett bakplåtspapper och laga i ugnen i ca 30 minuter.

Tomatsås:
Placera mandlarna i en mixer i ca 10 sekunder.
Tillsätt resterande ingredienser utom olivolja och mixa igen tills det är väl blandat och tillsätt sedan gradvis i olivoljan.

Veganost:
Placera alla ingredienser i en mixer och mixa i 20 sekunder.

Göra pizzan:
När skorpan kommer ut ur ugnen, lägg på tomatsåsen.
Lägg sedan på toppings.
Strö på veganost och servera.
Bon appetit!

Recept: Garden of Life, USA.
2018-05-20 @ 00:00:00