Spring Dragon - Världens nyttigaste te?
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltSpring Dragon är ett fantastiskt te med bas av Gynostemma ört, på kinesiska Jiaogulans, med extrakt av Luo Han Guo, Schizandra, Goji, Astragalus och Eleuthero (Rysk rot).

Det är ett örtte utan koffein tillverkat på några av de mest kända "långt-liv" örterna i världen. Basen består av Gynostemma som traditionellt har konsumeras precis som grönt te, det har en liknande smak men är mildare och sötare i smaken och innehåller inget koffein.
 
Gynostemma beskrivs ofta som "odödlighetens ört", eftersom människor där jiaogulans örtte konsumeras regelbundet, sägs ha en historia av ovanlig lång livslängd.

Gynostemman i detta te växer vilt och rikligt på de bördiga sluttningarna av Great Immortal Peak i Kina. Gynostemma fälten vattnas av en naturlig bäck och har nu vuxit där i sjutton år. Ingen kemiskt har någonsin använts på marken. Det finns ingen väg som leder till landet, bara smala, slingrande promenadvägar. Resultatet är den sötaste, starkaste Gynostemma som går att tänka sig.
 
Förutom Gynostemma finns dessa fantastiska örter i teet:

  • Schizandra - Kallas " kvintessensen av kinesiska örter". Schizandra är en läcker, exotiskt bär som traditionellt används för att stödja alla system i kroppen. Det är en potent antioxidant och adaptogen.
  • Goji bär - Känd i Asien som en förstklassig "anti-aging ört" är denna lilla frukt en sann superfood mycket rik på antioxidanter och polysackarider.
  • Astragalus - Som en av de viktigaste örterna inom örtmedicinen är Astragalus högt uppskattad. Det är en potent "energi tonic" och "blod tonic" enligt kinesisk medicin.
  • Eleuthero - Eleuthero är även den rik på saponiner precis som ginseng och gyostemma och en adaptogen. I Sverige är denna rot mest känd som Rysk rot.
  • Luo Han Guo - Denna läckra, exotiska frukt har använts i århundraden som en tonic för att stödja lung hälsa. Den innehåller mogroside; en potent immunstödjande glukosid. Denna frukt gör att teet har en fantastisk söt smak helt naturligt.


 
Myntdröm / Is-te:
1 Spring Dragon tepåse (brygger ca 7 dl te)
1 dl färskpressad limejuice
12 myntablad plus mynta för garnering
6 msk xylitol
Justera till smak om det behövs.

1. Låt en tepåse Spring Dragon dra i 7 dl kokt vatten i minst 3 till 5 minuter. Låt det svalna till rumstemperatur.
2. Ta bort stammarna från myntabladen. Lägg dem i en mixer. Lägg till några dl av det kylda teet i mixern och mixa i ca 20-40 sekunder vid högsta hastighet för att bryta ner mintbladen.
3. Lägg i resten av teet, limejuice, honung och xylitol. Blanda igen i ca 20 sekunder.
4. Servera över is. Garnera med en myntstjälk.
2018-06-10 @ 10:22:02