Midsommarbullar med kokosgrädde
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt


 
Midsommarbullar med kokosgrädde & jordgubbar

- glutenfria, vegan, växtbaserade beroende på val.
Blir 4-6 stycken beroende på storlek du gör.

5 dl glutenfritt, ekologiskt ljust mjöl eller ljust ekologiskt dinkelmjöl (ifall du tål lite gluten)
3 tsk bakpulver
3 msk kokossocker, uppdelat
1 msk xylitol (till kokosgrädden)
½ tsk finmalet havssalt
¼ tsk kardemumma
2,5 dl osötad mandelmjölk eller havremjölk
1 msk smält kokosolja
1 burk av kyld kokosmjölk
1 tsk vaniljextrakt
Jordgubbar, skivade och hela

1. Förberedning dagen innan:
1 burk kokosmjölk i kylskåp i minst 8 timmar.

2. Förberedning samma dag:
Färvärm ugnen till 180° C. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
Sätt en blandningsskål i metall och vipsdelen av mixern i frysen (ska vara där 1 timme).

3. Midsommarbullar
Blanda mjöl, bakpulver, 2 msk kokossocker, havsalt och kardemumma väl.
Tillsätt mandelmjölk, kokosnötsolja och vanilj och rör om tills det är väl kombinerat. Degen ska vara tjock och klibbig.
Dela degen i sex stycken delar och släpp dom på bakplåtspappret. Baka i 30 minuter eller tills de är ljust guldbruna. Ta ur ugnen och låt svalna.

4. Jordgubbsmix:
Blanda skivade jordgubbar och 1 msk kokossocker.
Låt stå i 30 minuter. Behåll hela jordgubbar för dekorering.

5. Hur man gör kokosgrädde:
Kokosmjölken ska ha stått i kylskåp 8 timmar eller över natten.
Metallblandningskålen och vispen ska ha varit i frysen 1 timme innan du gör grädden.
Öppna burken med kokosmjölk, var försiktig så att du inte skakar den. Häll bara i den fasta/tjocka delen av kokosmjölken, spara kvarvarande vätska för en annan dag, till en gryta eller liknande.
Mixa kokosnötkrämen med en elektrisk mixer med kylda vispar på medelhastighet, och gå upp till hög hastighet. Mixa tills styva toppar bildas, tar upp till 10 minuter. Tillsätt valfritt socker (tex. xylitol) och vaniljextrakt till kokosnötkrämen, mixa 1 minut till.

Självklart kan du använda vanlig, ekologisk grädde istället beroende på din diet, önskemål och tålamod =). Vi har också sett att Renee Voltaire nu erbjuder vispbar kokosgrädde.

Dela de nu svala bullarna i hälften och sprid på lite av kokosgrädden på botten, (spritsa om man vill), lägg till ett lager skivade jordgubbar, lägg på grädde på jordgubbarna, sätt på bull locket. Dekorera med hela jordgubbar runt och kanske citronmeliss eller mynta.

Glad midsommar önskar vi dig!
2018-06-17 @ 00:00:00