Solkräm - Ja eller Nej?
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt
Vi brukar säga att den bästa "solkrämen" är:

1. Hatt/keps och tunna kläder på de mest utsatta områdena.

2. Att vistas lagom i solen.

3. Att tillföra mycket antioxidanter genom mat och kosttillskott/superfoods/örter.

Solen har många fördelar varav man inte bör överdriva användningen av solkräm. En av fördelarna, som de flesta nu hört talas om, är att när solens strålar träffar huden bildas det viktiga ämnet D-vitamin i kroppen (15 min räcker).

Vi kan stärka vår hud (och vårt immunförsvar) så den inte far illa av solen eller av fria radikaler. Hur gör man det? Jo, det absolut viktigaste är vad vi äter och dricker; att äta och tillföra vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytonäringsämnen (det som gör frukt och grönsaker färgrika). Hudens skydd och kvalité förbättras avsevärt genom näringsrik kost. Frossa i grönsaker, groddar, alger, frukt och bär. Inta tillskott, örter och superfoods med antioxidanter och fytonäring.
 
Om du behöver solkräm för att du behöver vistas i solen en längre tid så rekommenderar vi naturliga solkrämer, med fysikaliska filter. DET HITTAR DU HÄR.
 
Ladda gärna ner vår pdf HÄR om vilka ingredienser du bör undvika i kemiska solskydd.


 
Ger vegetabiliska oljor skydd mot solens strålar?

Ja, till viss del. Det har varit mycket skriverier om hallonfröolja och morotsolja då de sägs ha högt skydd. Vi kan inte stå bakom det då vi ej hittat seriös forskning men det vi helt säkert kan säga är att vegetabiliska oljor tillför näring och fukt till huden och gör huden välmående.
 
Ungefärligt SPF skydd:

Hallonfröolja det sägs upp till 25 SPF men vi har ej sett test på det.
Morotsolja det sägs upp till 35 SPF men vi har ej sett test på det.
Macadamiaolja 6 SPF
Avokadoolja 4-8 SPF
Kokosolja 4-6 SPF
Olivolja 2-8 SPF
Sheasmör 3-6 SPF
Mandelolja 5 SPF
Sesamolja 4 SPF
Jojobaolja 4 SPF

Märk: Vi rekommenderar inte att använda oljor som fullvärdigt solskydd utan som välgörande kroppsoljor, ansiktsoljor eller håroljor för att ge huden fukt och näring. Varje olja bidrar på sitt sätt, läs mer under respektive olja.


Gör egen hudolja:

1 dl mandelolja
1 dl kokosolja
2 msk sheasmör
2 msk avokadoolja
1 tsk hallonfröolja
1 tsk morotsolja
Smält sheasmöret och kokosolja i ett vattenbad - på mycket låg värme - rör runt tills de smälter ihop, tillför övriga oljor och rör runt. Förvara i en glasburk, mörkt och svalt.

HÄR HITTAR DU OLJOR.
2018-07-22 @ 00:00:00