Härliga glutenfria och växtbaserade recept
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt

Två recept från författaren Anthony Williams, känd som ”Medical Medium”, vars böcker har hjälp 100.000-tals att leva att friskare liv. Recepten är glutenfria, växtbaserade och fyllda med näringsrika ingredienser. Du hittar hans hemsida här.



Mini-muffins med vildplockade blåbär


Ingredienser:
  • 4 msk chiafrö
  • 2,4 dl mosad banan 
  • 1,2 dl glutenfritt havremjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ¼ tsk havssalt
  • 4 msk lönnsirap
  • 1 msk citronjuice
  • 1,2 dl frysta vildplockade blåbär


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Torrmixa chiafröna ensamma i en mixer till ett fint mjöl.
  • Blanda i allt annat utom blåbären och mixa till en slät smet.
  • För över till en skål och rör försiktigt i blåbären för hand.
  • Skopa upp i små muffinsformar (ca 1 msk per mini-form).
  • Sätt in i ugnen och baka i 20 min på 180°C.
  • Ta ut och låt svalna av innan servering.


Nyttiga Hallondrömmar


Ingredienser:

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1,2 dl tahini
  • 1,2 dl kokospalmsocker
  • 1,2 dl vita sesamfrö
  • 1,2 dl sockerfri hallonsylt - se tips nedan*
  • ½ tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk havssalt


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Mixa tahini, kokospalmsocker och vanilj till en slät smet i en matberedare.
  • Häll i mandelmjöl, havssalt och bakpulver och mixa igen. Om det blir väldigt smuligt kan du tillsätta 1-2 msk vatten tills du får en mjuk och fin deg.
  • Forma degen till små bollar som du sedan rullar i sesamfröna och lägger upp på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pressa med tummen i mitten på varje kaka så att det blir en ”grotta” i dem.
  • Baka i ugnen 8-10 minuter.
  • Fyll varje kaka med ca 1 tsk hallonsylt och låt sedan svalna.


Tips för hallonsylten:
Du kan antingen göra egen genom att mixa hallon med honung eller lönnsirap, alternativt köpa en variant utan socker och andra tillsatser i butik.

2018-12-09 @ 00:00:00