Gott nytt år!
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt



Vi önskar er alla ett riktigt Gott nytt år fyllt med allt du önskar!

Raw Chokladkrämkakor

Blir 12 cupcakes eller en stor kaka

Pekannötsbotten:

2,5 dl pekannötter, malda i mixer till ett fint mjöl
4 urkärnade dadlar eller 3 msk lönnsirap
1,2 dl raw kakaopulver
1 krm havssalt el. himalayasalt
1 tsk vaniljpulver

Chokladkräm:

4,5 dl cashewnötter
1,2 dl kokosolja
1,2 dl lönnsirap eller kokossirap
1,2 dl vatten
2 tsk vaniljpulver
2 dl raw kakaopulver

Täck cashewnötterna med vatten och ställ åt sidan.

Gör pekannötsbotten:

- Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa väl.
- Tryck ut jämnt i botten på cupcake-formar, alternativt en stor cheesacake form.

Gör chokladfyllning:


Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg dem i en blender tillsammans med lönnsirap, vanilj och 1,2 dl vatten. Mixa tills det är blandat.
Häll i kakaopulver och kokosolja. Mixa ordentligt till en krämig konsistens.

Nästan klart...

Skopa upp chokladkrämen i cupcakeformarna - alternativt sprid ut den i stora cheesecakeformen. Sätt i frysen ett par timmar innan servering. Garnera gärna med hjärtan, krossade nötter, gojibär eller färska bär för extra effekt.

2018-12-29 @ 00:00:00