Mer Energi Med Adaptogener
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt

Energi från adaptogener

Hur kan du öka din energi och bli mer anpassningsbar till vardagens utmaningar? En del av svaret kan vara adaptogena örter.

Ordet adaptogen betyder ”att anpassa sig”. Adaptogener används som ett samlingsnamn för örter/växter som verkar för att öka kroppens förmåga att anpassa sig till olika former av fysisk, psykisk, kemisk eller biologisk stress. Dessa är ofta de mest prisade örterna inom traditionella örtmedicinska system världen över.

Adaptogener bidrar till att skapa ett tillstånd av balans i kroppen och gör kroppen mer anpassningsbar. De stödjer kroppen att hantera stress och främjar stabilitet. Enligt många örtmedicinare och näringsexperter så är just adaptogener en av de viktigaste tillskotten vi kan tillföra kroppen.

Exempel på kända adaptogena örter från olika kontinenter är:


Ett bra sätt att få i sig adaptogener är att ta ett kombinationspreparat som t.ex. Adrenal Pro, MyKind Organics Adrenal, eller (en personlig favorit) Springdragon Tea. Det är också bra att anpassa vilka örter du tar efter tid på året, din konstitution och livssituation. Pröva dig fram och se vad som känns bra för dig; eller konsultera en örtexpert för att få ett personligt program.

Du kan även öka kroppens adaptogena förmåga genom att t.ex. bada bastu (gärna varvat med kallbad), meditera och utöva yoga, qi-gong eller tai chi. Alla dessa aktiviteter bidrar till öka kroppens förmåga att anpassa sig till vardagens påfrestningar.

2019-01-13 @ 00:00:00