Ren, naturlig hudvård för din och jordens hälsa
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltNaturlig hud


För att bibehålla en hälsosam och frisk hud samt friskt hår med lyster är det viktigt att både äta bra, dricka rent vatten och använda sig av rätt produkter. Många problem med hudåkommor kan bero på näringsobalanser eller känslighet för kemiska preparat i konventionella hår- och hudvårdsprodukter.

Ren ekologisk hudvård, ekologisk hårvård, rent vatten, god sömn och avslappning tillsammans med mycket grönsaker och tillskott som t.ex. Omega 3, MSM, mineraler och vitaminer är en stor del av de faktorer som ger dig goda förutsättningar för välmående hud och hår.


Vi på ClearLife säljer endast de finaste naturliga/ekologiska hudvårdsprodukterna vi kan hitta. Det räcker inte att de kallas för ”naturliga” - de måste dessutom fungera bra, kännas härliga och gärna lukta gott. Vi kontrollerar också att våra produkter är helt fria från dolda gifter eller djurförsök.

Minst lika viktigt som kvalitet på ingredienser är vad våra produkter INTE innehåller. Det finns en lång lista på kemikalier som tillåts i kroppsvård (en del även i s.k. naturlig / ekologisk hudvård) som inte är bra för vare sig människor eller jord.

Våra produkter innehåller aldrig någon av dessa ingredienser: propylenglykol, parabener, phenoxyethanol, mineraloljor, polysorbate, bensen, formaldehyd, konstgjorda parfymer, 1,4-dioxan, triclosan, flour, TEA (trietanolamin), DEA (dietanolamin), MEA (monoetanolamin), BHA/BHT, PEI, EDTA, PEG-laureat, tensider/sulfater som tex. natriumlauryletersulfater eller laurylsulfater (SLS/SLES/sodium laureth sulfate), silikoner som tex. dimetikon eller cyclomethicone, petrokemikalier, plast/ftalater, vaselin, artificiella färger & dofter, silikater, skadliga konserveringsmedel, cocamidopropyl betaine, genetiskt modifierade organismer (GMO), bisfenol A, animaliska biprodukter/djurrester eller djurförsök samt andra potentiellt hälso- eller miljöskadliga ämnen. Klicka här för en lista över ingredienser du bör undvika.

Naturlig tvål

Visst räcker det med naturlig tvål! Vi behöver inte allt det syntetiska för att bli rena.

All vår tvål är helt naturligt gjord på ekologiska oljor utan farliga syntetiska konserveringsmedel och tensider. 
Alla tvålar är vegan (utom de med honung) och om de innehåller glycerin är den alltid vegetabilisk, vi säljer inget med dolda djurrester! Samtliga märken i sortimentet är emot djurförsök.

Vermont Soap Organics flytande tvål tillverkas av utvalda, certifierade ekologiska oljor. De blandas sedan vid exakta temperaturer med en alkalisk lösning. Sedan tillsätts tex aloe vera och eteriska oljor för doft.

För att göra tvål måste man ha olja (som är en syra) och en alkalibas. För basen är det tradition att använda kaliumhydroxid för att göra flytande tvål och natriumhydroxid för att göra fast tvål. Detta finns dock ej kvar i den slutliga produkten. En av de stora skillnaderna mellan ekologisk handgjord tvål och konventionell, massproducerad tvål, är att ekologisk tvål ej torkar ut huden då alkalibasen är borttagen ur slutprodukten.
2019-02-11 @ 00:00:00