Recept på favoritjuice & aktiverade nötter
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltKallpressad Juice:

Juice går givetvis bra att göra på vilka grönsaker, örter, frukter eller bär du vill. I början kan det vara bra med några enkla grundrecept att utgå ifrån. Det är lätt att underskatta fördelarna med enkla juicer med endast en ingrediens.

Senaste åren har t.ex. ren sellerijuice blivit väldigt populärt sedan författaren Anthony Williams fått många följare; men även ren gurkjuice eller ren vattenmelonjuice är väldigt välgörande och återfuktande för hela kroppen. I dessa två kan du pröva att blanda i lite mynta om du vill förhöja smaken och effekten något.

Här följer ett enkelt recept på vår favorit juiceblandning som du kan använda som utgångspunkt för egna experiment. Vi kallar den Rahimas favorit, eftersom den är just.. ja, Rahimas favorit wink

Rahimas Favoritjuice:

1 grönt äpple
1/2 gurka
2 selleristjälkar
1/2 citron eller 1/4 lime
1-2 cm ingefära

Juica alla ingredienser i en slow-juicer eller råsaftcentrifug och drick direkt för största möjliga njutning. Vi häller gärna upp vår juice i fina vinglas eftersom vi tycker att detta är världens lyxigaste dryck.


Burgare på juicerester:

När du gör juice blir det ofta mängder av rester över från dina ingredienser. Att slänga dessa är innebär inte bara ett slöseri på resurser, utan även att du går miste om alla goda saker du kan göra med dem. Här berättar vi om hur du kan göra en riktigt smarrig veganburgare.

Innehåll:

4 dl rester från grönsaksjuice (grönsaksfibrer)
1/2 dl chiafrö
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk valfri örtkrydda (t.ex. oregano, timjan, rosmarin)
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar efter smak

Torrmixa chiafrön eller krossa dem i en mortel till ett grov ”mjöl”.
Blanda alla ingredienser i en skål och se till att arbeta in "chiamjölet" ordentligt tills du får en fast ”deg”.
Vid behov kan du tillsätta ett par msk vatten ifall du känner att det blir för torrt (det beror lite på vad du har för juicemaskin och vilka grönsaker du använt).
Forma degen till platta 3-4 burgare och torka i torkugn på 40°C i 3-4 timmar.
Servera direkt eller i alla fall samma dag. Godast när de är varma direkt från ”ugnen”. *

*Om du inte har en torkugn går det givetvis bra att steka eller ugnsbaka burgarna försiktigt. Lika goda på detta viset, även om det inte är helt raw längre då.

Aktiverade Nötter - så busenkelt!


Så aktiverar du nötter:

Blötlägg valfria nötter eller fröer i vatten över natten. Torka sedan i torkugn på 40°C i 4-6 timmar (eller tills de är helt torra). Går att torka i vanlig ugn också på lägsta värmen men luckan lite öppen... Torkade öttner kan sparas i rumstemperatur i upp till 4 veckor i en burk. De är jättegoda att äta som snacks, ha på sallad, i smoothies eller i dressingar. Vi erbjuder flera olika sorters ekologiska nötter.


Kul kuriosa - Visste du hur en cashewnöt växer? De växer som frukter; en och en. Naturen är fantastisk med dess gåvor.

2019-02-24 @ 00:00:00