De 5 bästa sätten att använda naturliga oljor
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt

Naturliga oljor som kokosolja, svart kumminolja, morotsolja och jojobaolja har använts för hud- och hårvård i flera århundraden. Generation efter generation har njutit av deras återfuktande, skyddande och antibakteriella egenskaper. Men sedan den moderna skönhetsindustrin växt fram har de naturliga oljorna och deras välgörande egenskaper ofta underskattats. Här vill vi lyfta fram några våra 5 bästa tips på hur du kan använda dem. 
1. För återfuktning av huden


Populära oljor för kroppen är tex. arganolja, baobabolja, avokadoolja, hallonfröolja, hasselnötsolja, macadamiolja, nyponolja, marulaolja, kameliolja, tamanuolja och morotsolja.2. Som hårolja
 

Naturliga oljor passar mycket bra för inpackningar av hår och hårbotten. Du kan även applicera lite naturlig olja på hårtopparna för att få ännu mer lyster till håret - Här kan du läsa ett recept på varm hårinpackning.3. Till aromaterapi


Vill du njuta av en härlig aromamassage krävs bäraroljor som spär ut de starka eteriska oljorna innan de appliceras på huden. Naturliga oljor passar perfekt som bäraroljor då de är välgörande och tränger in på djupet i huden. Se exempel på ett recept här för förkylningstider.
4. För sminkborttagning.


En bra sminkborttagningsprodukt är A och O för att lägga grunden till en fin hy. Frågar du oss på ClearLife så är naturliga oljor ett riktigt toppenalternativ till alla kemikaliefyllda produkter på marknaden. En av de absoluta favoriterna för att ta bort smink är mandelolja. Även ricinolja och druvkärnolja går fint, det handlar om vilken slags olja man gillar.5. Som massageolja.


Här passar tex. söt mandelolja, aprikoskärnolja, kokosolja, jojobaolja, avokadoolja och olivolja. Man kan även använda sheasmör och kakaosmör.


Bonustips: Sedan kan man ju givetvis äta många av dessa oljor; använd i matlagning, som krydda, i dressingar och såser etc. Några du kanske inte tänkt på detta avseende är t.ex. svartkumminolja, moringaolja, gurkörtsolja eller baobabolja.

Behöver du hjälpa att hitta rätt olja för dig? Klicka här för att se en guide med alla Fushi´s oljor och deras olika användningsområden!


2019-03-03 @ 00:00:00