Färgsprakande recept med nya superpulver!
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt

Äntligen har vi fått in våra populära färgglada superpulver igen - med flera härliga nyheter!




Vad säger färger i maten egentligen?

Färger i maten betyder att den är rik på näring och framför allt antioxidanter. Att äta "hela regnbågen" varje dag är ett hälsoknep som dessutom gör oss glada i köket; både när vi lagar och äter maten.

Våra extra färgsprakande pulver är:
 
Pink Pitaya - ett illrosa pulver gjort på pitaya, som också kallas för drakfrukt eller dragonfruit. Det är rikt på fiber, antioxidanter, vitamin C, B vitaminer och mineraler.

Dunaliella Salina
- en mikro-alg som ger en underbart orange färg och som är rik på antioxidanter, betakaroten och magnesium. 

Butterfly Pea powder
-  gjort på torkade, vackra blåa ärtblommor och är rikt på proantocyanidiner och antioxidanter.

Acai - ett djuplila superbär från Amazonas, rikt på antioxidanter.

Havtorn - nordiskt superbär med vacker orange färg.

Graviola - en tropisk superfrukt som ofta används inom naturmedicin.

Passionsfrukt - vem älskar inte smaken och färgen av passionsfrukt i smoothies och efterätter?

Red Velvet Latte - en förförisk mix av rödbetspulver, kakao, ingefära och kanel. 

Pink Matcha Latte - en super mix av pink pitaya (drakfrukt), hibiskusblommor, ros och kokosmjölkspulver.

För er som väntat så har även Blå Spirulina äntligen blivit godkänt av livsmedelsverket igen och kommer att finnas på vårt lager snart!
 

Färgsprakade recept

Dessa färgrika och näruingsrika pulver är bästa naturliga färgämnena och smaksättarna som finns! Du kan trolla fram dina egna fantastiska skapelser, tex färglada chiapuddingar, kakor, tårtor, pannkakor, smoothies, nicecreams etc. Detta är något som alla åldrar, både barn och vuxna uppskattar.
 


Unicorn Nice Cream

Ingredienser

4 st frysta bananer i bitar
1 burk kokosgrädde
2 msk lönnsirap eller kokossirap
1 tsk vaniljpulver
1 krm havssalt eller himalayasalt
Pink Pitaya, Dunaliella Salina och Butterfly Pea.

Gör så här
1. Blanda allt utom pulvrena i en matberedare till en jämn konsistens.
2. Dela upp i 3 lika delar, i 3 olika skålar, och blanda i ett pulver i varje skål. 
3. Vänd sedan försiktigt ned de tre olika färgerna i en större behållare som kan stå i frysen. Skapa en vacker "swirl" av färgerna. 
4. Ställ i frysen 1-2 timmar tills glassen är tillräckligt fryst, och servera sedan!

Glutenfria Regnbågspankakor

Ingredienser
125 gram valfritt glutenfritt mjöl, tex. rårismjöl, bovetemjöl, teffmjöl eller en glutenfri mix.
2 stycken vegansk äggersättning eller 1 mosad banan.
50 ml bubbel vatten
ca 90 ml valfri mylk, som havre, mandel, hasselnöt eller ris.
1-2 msk kokossocker
2 tsk bakpulver
Valrfria färgglada pulver - gärna 3 olika sorter
Kokosolja till stekning

Pålägg: det du gillar mest, tex. lönnsirap, bär, frukt, vispbar kokosgrädde, chokladsås.

Gör så här
1. Vispa äggersättningspulvret eller den mosade bananen med mylk, bubbel vatten, kokossocker och nötsmör.
2. Kombinera mjöl, bakpulver, vanilj och kanel separat först och tillför sedan det till mjölkblandningen under omröring.
3. Rör tills smeten blir mjuk, tjock och krämig (lägg lite mer mylk om du föredrar tunnare pannkakor eller tillsätt mer mjöl om du vill ha tjockare.)
4. Dela smeten i lika delar och rör ned valfria färgglada pulver i separata skålar. 
5. Låt semterna vila i kylskåp ca 10 minuter.
6. Värm upp kokosolja i en stor stekpanna.
7. Lägg i ca 2 msk degen för en pannkaka i pannan. Så fort du ser bubblor på ytan, vänd pannkakorna (efter ca 2-3 minuter).
8. Servera dina pannkakor som en med dina favorit tillbehör.

Blå/Rosa Chiapudding (2 port.)

1. Blanda dessa ingredienser och låt svälla i kylskåpet i minst 2 timmar eller över natten:
- 1 dl chiafrön
- 2 dl vegetabilisk mylk som mandel-, ris-, kokos-, hasselnöt-, chufamylk etc.
- 2 tsk Pink Pitaya 

2. Mixa dessa ingredienser i en blender:
- 1-2 frysta bananer
- 1 dl kokosvatten
- 1 msk lime juice
- 2 tsk Butterfly Pea 

3. Varva de två "puddingarna" i glas eller skålar. Dekorera gärna med färska blåbär. Servera!


2019-05-19 @ 01:00:00