Morsdagstårta med kokogrädde & jordgubbar
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt

Glutenfri mördegstårta med kokosgrädde & jordgubbar
Översatt från Medicalmedium.com



Det här är en perfekt somrig tårta med helande egenskaper från jordgubbar, rå honung och kokos. En underbar gåva på mors dag - som frukost på sängen, som fika eller till efterätt!

Ingredienser



Till botten:
7 dl mandelmjöl
2,5 dl tapiokamjöl
1,2 dl osötad mandelmjölk
2 tsk bakpulver

4 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver

2 msk rå honung eller lönnsirap

Till grädden:


1 burk kokosgrädde som stått i kylen över natten

2-3 msk rå honung


Till topping:

500g jordgubbar, skurna i halvor

Gör så här

Botten:


1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda mandelmjöl, tapiokamjöl och bakpulver i en skål tills helt fritt från klumpar. 
3. Blanda i kokosoljan massera tills det bildar jämna smulor. 
4. Mixa mandelmjölk, vanlij och lönnsirap eller honung i en mixer. 
5. Häll sedan vätskan över den smuliga degen och blanda tills du har en jämn och mjuk deg. 
6. Strö lite mandelmjöl på en plåt med bakplåtspapper och forma 10-15 jämnstora bollar av smeten som du sedan plattar ut till runda kakor på plåten. De skall vara ca 1 cm tjocka. 
7. Placera mitt i ugnen och baka i 12-15 min. tills de är vackert gyllenbruna. Ta sedan ut och låt svalna. 

Grädden:


1. Sätt en skål i frysen i 10 min innan du börjar.
2. Ta ut kokosgrädden ur kylen och gröp endast ur den tjocka grädden som ofta lägger sig på toppen (lämna kvar kokosvattnet).
3. Vispa krämen i den kalla skålen i 2-3 min med en elvisp tills du får rätt konsistens. 
4. Tillsätt honung och vispa i ytterligare 2 min. Ställ åt sidan. 

Gör tårtor:
Du kan göra en eller två våningar. Börja med en kaka i botten och lägg på en klick av kokosgrädden. Dekorera med jordgubbar. Servera på detta vis eller bygg en våning till på samma sätt som innan. Servera och njut!

2019-05-25 @ 00:00:00