Sommarhår
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt5 tips för att ta hand om ditt hår i sommar: 

1. Skydda från intensiv sol
Det är inte bara vår hud som påverkas av för mycket sol - även håret kan bli "bränt" och svårhanterligt av för mycket sol. Använd gärna en solhatt eller sjal av något slag om du är ute längre perioder i direkt solljus. Du kan också skydda håret lite extra genom att massera in en skyddande olja som t.ex. hallonfröolja eller jojobaolja innan du går ut i solen. 

2. Lufta håret
Låt håret luftas och leva lite extra på sommaren. Ha det gärna löst eller om du har längre hår så gör en lös knut eller fläta. Tätare frisyrer kan vara skadliga eftersom de tenderar att strama åt och dra i håret, speciellt när ditt hår är varmt och torrt från sommarvärmen.

3. Balsam
Använd ett fuktgivande balsam och experimentera med att tvätta håret mer sällan på sommaren. Om du har torrt hår kan du testa att undvika schampo helt och hållet en period (och bara använda balsam). Om du har oljigt hår kan du behöva ett milt schampo 1-2 ggr / vecka. 

4. Undvik hårtork
Om du har problem med torrt hår så kommer en hårtork göra detta värre - speciellt på sommaren när värmen utomhus ju ändå kan göra jobbet åt dig. Så låt håret torka i vinden istället.

5. Inpackning
Ett av de absolut bästa sätten att återstålla hårets glans och fyllighet är med en närande inpackning. Här är ett favoritrecept för sommarhåret:

Djupverkande inpackning för håret kokosolja, sheasmör och arganolja:

Ingredienser:

Kokosolja gör håret återfuktat på djupet. Arganolja är utmärkt för att styra ”frizz” och addera glans. Sheasmör ger inte bara fukt och glans, utan kan också hjälpa till att åtgärda mjäll och torr hårbotten. Eteriska oljor som rosmarin, lavendel och pepparmynta stärker håret samt ger underbar doft.

Gör så här:
  • Smält kokosolja och sheasmör tillsammans i en kastrull på låg värme.
  • Låt blandningen svalna tills den nästan stelnar och tillsätt sedan arganoljan.
  • Vispa sammans i 3-5 minuter. Du får en krämig konsistens som är mycket lättare att applicera i håret.
  • Kamma genom rent, torrt hår och låt vara i 30 minuter.
  • Skölj hår och tvätta som vanligt.

Lycka till och ha en underbar sommar!
2019-07-14 @ 01:00:00