De 5 viktigaste tillskotten som vi tar varje dag
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltFunderar du på vilka kosttillskott du skall prioritera, eller var du skall börja?

Här är vår guide till de viktigaste tillskotten - som du kan ta varje dag och som rekommenderas av många hälso- och näringsexperter för att optimera din näringsstatus hela livet. Viktigt att notera är att vi talar om just "tillskott" - alltså inte om "ersättning". Grunden för bra näring är alltid god och näringsrik mat. Bra kosttillskott ger det där lilla extra som kroppen behöver för att fungera optimalt, men kan inte väga upp för en dålig diet. 


Varför behöver vi egentligen kosttillskott? 

Det finns många anledningar till att vi idag behöver kostttillskott för att upprätthålla vår hälsa på bästa sätt. Några av de viktigaste är:

- Utarmade jordar som har gjort att maten innehåller mindre näring än den gjorde förr.
- Miljögifter och besprutningsmedel av olika slag vilket ökar kroppens behov av bra näring för att kunna skydda sig och rensa ut.
- Stressen i det dagliga livet är högre än den någonsin varit förut, vilket ytterliggare ökar vårt näringsbehov.
- Vi får också i oss mer skräpmat än tidigare generationer vilket leder till mer stress och störningar.

Allt detta gör att naturliga högkvalitativa kosttillskott har blivit en viktig del i en hälsosam livsstil och i tillfrisknande från livsstilsrelaterade sjukdomar. Vi hoppas att denna guide kan ge dig en grund att utgå ifrån. 


Vilka är de viktigaste tillskotten?

Vilka tillskott man har störst behov av varierar givetvis från person till person och i olika perioder i livet. Det bör helst anpassas efter en näringsanalys eller annan diagnosmetod för att utvärdera just dina behov och eventuella brister. Men samtidigt finns det grundläggande näringsbehov som gäller i stort sett alla människor. Det är dessa som den här listan utgår ifrån; en generell bas som är bra för de allra flesta människor.

• En multivitamin av hög kvalitet
Alla har obalanser, otillräcklig mängd vitaminer och mineraler för att optimalt kunna skydda sig från stress, miljögifter, läkemedelsbiverkningar med mera. Dessutom äter väldigt få en optimal kost och såväl vår mark som vår mat innehåller oftast för lite av vissa ämnen, till exempel selen och jod. Och om dessa inte finns i marken, då finns de inte i maten.

• Ett grönt pulver
En klorofyllrik blandning med t.ex. spirulina, klorella, vetegräs, korngräs och/eller nässelpulver som innehåller fytonäringsämnen som inte finns i en vitaminmineralkombination.

• Ett rent och starkt omega-3-tillskott
Essentiellt för så många funktioner i kroppen, inte minst för hjärnan. Optimalt dagligt intag är minst 800 mg av EPA och DHA i kombination.

• Snälla magbakterier
Bakteriefloran i vår mage hjälper oss att ta upp näring på bästa sätt samt skyddar oss från inkräktare (kallas ibland för det "första immunförsvaret"). Att ta ett högkvalitativt tillskott av mjölksyrabekterier kan hjälpa oss att må bättre på många plan. Vid behov kan även matsmältningsenzymer vara till stor nytta för att hjälpa oss att bryta ner maten vi äter på rätt sätt.

• Vid stress: Magnesium & B-komplex
B-komplex hjälper oss att hantera stress och magnesium hjälper kroppen att slappna av. Dessa två går fort åt i kroppen vid stresspåslag och kan vara till stor hjälp att ta som extra tillskott för att stödja dessa funktioner.

• Vid extra behov: D-vitamin och C-vitamin
I en multivitamin får det inte plats optimala doser av C-vitamin och oftast inte heller D-vitamin. Det kan därför vara en god idé att komplettera med dessa. På vinterhalvåret är detta extra viktigt, samt i perioder när du vill stödja ditt immunförsvar. 

Hoppas detta var till hjälp - och tveka inte att höra av dig om du har frågor kring våra produkter!

Just nu hittar du tillskotten i artikeln på kampanj, med upp till 20% rabatt. Klicka här för att fynda!2019-08-11 @ 05:00:00