5 sätt att få i dig medicinska svampar varje dag
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltFunderar du på hur du ska få i dig nyttiga svampar och svampextrakt i din vardag? Här är fem olika sätt som vi använder för att göra dessa naturliga underverk till en vana varje dag!

Te
Traditionellt har man gjort te på de mest kända svamparna inom naturmedicin. Att koka eget te på chaga och/eller reishi kan vara en mysig vana - speciellt om man har plockat dem själv i skogen (reishi är lite svårare att hitta i Sverige än chaga - men inte omöjligt!). Du kan också göra goda teer med extrakt eller köpt pulver - som t.ex. det här. Ett klassiskt recept är att blanda svamp med gojibär för att brygga ett närande te.

Latte / Kaffe
En modern twist på det klassiska teet är att göra en "latte" med medicinska egenskaper. Om du gillar kaffe kan du blanda svampextrakt i ditt vanliga kaffe, eller använda något av Four Sigmas fina pulver. Om du vill undvika kaffe så går lika bra att blanda dina svampar i varm choklad, gurkmeja-latte eller annan god, varm dryck. Underbart när hösten är på ingång!

Smoothies
Inom raw-food och hälsokretsar så är ju alltid smoothien en enkel lösning på det mesta. Även så för svampextrakt av olika slag. Tillsätt 1/2 tsk svampulver (obs - måste vara extrakt) till din favoritsmoothie för en extra immunstärkande och balanserande kick. 

Soppa / Buljong
Mer traditionellt i kinesisk medicin är att använda t.ex. reishi, cordyceps och/eller chaga som bas för soppa eller buljong. Det ger en härligt svampsmak och mustighet till de flesta recept. 

Grytor / Krydda
En annan traditionell vana är att krydda grytor och andra maträtter med naturmedicinska svampar - både för att förhöja umami-smaken på dina rätter och ge immunförsvaret extra stöd. Ställ ett svampextrakt på kryddhyllan så kommer du ihåg att ta en tsk i maten då och då!

PS: Sedan kan man såklart ta sina svampar i form av extrakt i kapsel. Som t.ex. den här underbara blandningen.
2019-09-01 @ 01:00:00