Kan dessa indiska superörter lyfta dig i höst?
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltInom Aurveda - den traditionella indiska läkekonsten - finns tusentals örter. Vissa av dem står ut från mängden som dagliga "tonics" för styrka och balans i vardagen. Två sådana är Tulsi, även kallad "helig basilika", och Moringa eller "livets träd" som det också har kallats. Här kan du läsa mer om dessa unika örter och dess användningsområden.

Tulsi / Helig Basilika
Tulsi är en bladgrön ört med lila blommor som bl.a. används för att reducera stress, förbättra sömn och stärka immunförsvaret. Tulsi växer ofta runt hinduiska tempel i Indien och anses vara en helig ört, därav namnet "helig basilika". Ayurvediska läkare har använt tulsi i terapeutiskt syfte i århundraden.

Traditionellt används tulsi för att:

- Reducera stress / oro
- Balansera blodsocker
- Stärka hjärtat
- Förbättra sömn
- Förbättra andedräkt
- Motverka huvudvärk
- Stärka matsmältningen
- Stärka nervsystem och hjärna

Tulsi finns i olika former; som tulsi-te, kapslar eller flytande tulsi-extrakt. Det är väldigt lugnande och gott som kvällste, men kan tas när som helst på dagen. Det fungerar också bra i kombination med andra örter, t.ex. ros, kamomill eller neem. Vi rekommenderar Global Healing Center's ekologiska Tulsiextrakt, som framställs genom deras "Raw Herbal Extract™" teknologi. Det ger  exceptionellt ren och koncentrerad näring direkt från tulsibladen.

Klicka här för att köpa Tulsi


Moringa / "Livets Träd"

Moringa är ett ovanligt näringsrikt träd som ursprungligen kommer från Indien, men som även växer och används i resten av Asien och stora delar av Afrika. Moringa har använts inom traditionell medicin i dessa områden i århundraden som en stärkande och skyddande ört. Hela växten är näringsrik, men det är framför allt bladen som används i terapeutiskt syfte. De är rika på vitaminer, mineraler, unika fytokemikalier och antioxidanter. 

Moringa används traditionellt för att:

- Ge ett extra näringstillskott
- Öka energinivån
- Öka sexlusten
- Balansera blodsocker
- Stödja hjärtat
- Skydda levern
- Förbättra humöret
- Stärka hjärnan och minnet
- Underlätta sårläkning (utanpå huden)

Du kan använda Moringa i olika former; som ett pulver på torkade blad, i kapslar, som te, flytande extrakt eller kallpressad olja.

Vi rekommenderar Global Healing Center's ekologiska Moringaextrakt, som framställs genom deras "Raw Herbal Extract™" teknologi. Det ger  exceptionellt ren och koncentrerad näring direkt från moringabladen.

Klicka här för att köpa Moringa
2019-09-08 @ 01:00:00