Så blir du snabbare frisk från din förkylning
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltVad gör du när förkylningen slår till?


Jag brukar säga att det allra bästa är om vi kan ta hand om oss själva så bra så att vi håller oss friska istället för att åka på förkylningar så fort det går en smitta eller att vädret skiftar från varmt till kallt osv. Att vänja sig vid en livsstil som stödjer och bygger upp immunförsvaret gör inte bara att vi sällan blir sjuka, utan även att återhämtningen går snabbare när vi väl blir det.

Men om du har oturen att bli förkyld - vad är det bästa du kan göra för att stödja kroppens försvar? Här är vårt Självförsvar 101!

Vila & vatten
Kroppens huvudsakliga behov vid en förkylning är att få återhämta sig samt att få hjälp att rensa ut virus och/eller bakterier. De bästa sätten att göra detta är att sova och dricka massa rent vatten. Det kan vara lätta att glömma bort hur effektivt detta är, så jag ville bara påminna om det en extra gång. :-)

Använd det du har hemma
Ofta finns det saker i ditt kylskåp eller skafferi som du kan använda för att stärka ditt immunsystem. Här är mina favoriter - om du inte har dem hemma så finns de i närmaste mataffär och en liten promenad med frisk luft kan göra gott om du inte är för sjuk.

  • Citronvatten.
  • Ingefära.
  • Vitlök; färsk och allra helst rå vitlök har en lång rad hälsoeffekter.
  • Oregano & Timjan: Återigen helst så obehandlade om möjligt, men även te på dessa torkade örter kan göra underverk för ett pressat immunsystem. Oreganoolja är fantastiskt!

Energi till immunsystemet

För ett djupare stöd kan det vara bra att göra en dunderkur med en eller flera av dessa näringsämnen. De ger immunsystemet extra energi till att ta itu med inkräktare av alla slag. En dunderkur gör du helt enkelt genom att ta en dos av dessa med ca 3 timmars mellanrum i 2-3 dagar. Det brukar ge en märkbar skjuts till systemet:


OBS: Du behöver inte ta alla dessa (även om du kan det utan risk), men att ta en eller par av dem i större dos i några dagar är till stor hjälp under en förkylningsperiod.

Ammunition till immunsystemet:
Sist, men inte minst, finns det kraftfulla naturliga ”fiender” till virus och bakterier som vi kan ta i koncentrerad form för att ge ammunition till vårt immunsystem. Detta är kraftfulla växter och örter som har använts i århundraden för att stärka och balansera vårt immunförsvar. På senare år har man börjat upptäcka mer om hur och varför de fungerar (vilket bland annat ledde till att ett läkemedelsföretag i Tyskland försökte patentera vitlök i början av 2000-talet, vilket naturligtvis inte gick igenom). De mest kraftfulla som vi känner till är:


Att en, eller flera, av dessa som extra stöd för att rensa ut ”ovälkomna gäster” i ditt system - eller för att förebygga att bli sjuk om du vistas i miljöer där många är smittade, kan vara väldigt effektivt. Speciellt nu på hösten och vintern när vi vistas mer inomhus och får mindre naturligt stöd från frisk luft och solljus.

Väldigt fina nyheter hos oss, som kombinerar viktiga näringsämnen för immunsystemet är ImmunOptimal från Helhetshälsa. och Holistics Immunbalans. Ett väldigt prisvärt sätt att boosta ditt immunsystem inför hösten och vintern!
2019-09-29 @ 01:00:00