Så blir du av med din nästäppa
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltTäppt i näsan? Här är fyra enkla knep som kan lösa upp snuvan på ett naturligt sätt!


1. Ångbad: Ett gammalt husmorsknep som fungerar. Det är enkelt och faktiskt ganska mysigt. Värme, ånga och eteriska oljor hjälper alla till att lösa upp och rensa i luftvägar och bihålor. 

Så här gör du: Koka upp vatten och häll i en soppskål eller kastrull, droppa i några droppar eterisk eukalyptus och/eller pepparmyntaolja, lägg en handduk över huvudet och andas djupt över skålen i några minuter. Repetera gärna flera gånger per dag för bästa effekt. OBS! Håll ögonen stängda.

2. Luftfuktare:  Alla som har en luftfuktare hemma eller på jobbet vet vilken skillnad det gör för andningsvägarna. Om du har en Humio luftfuktare så kan du även droppa i eteriska oljor för att ge immunförsvaret en extra skjuts. Skapar en upplyftande i läkande stämning i rummet. Otroligt bra på natten för att underlätta sömn - och bra för hela famlijen, inklusive husdjur.

3. Skölja näsan: En nässköljare bör finnas i varje hem, tycker vi. Otroligt bra och helt naturligt sätt att skölja ut slem och bakterier ur näsgångarna. Undrar du hur man gör? Ser vår korta instruktionsvideo lite längre ned i denna artikel!

4. Naturlig nässpray / halsspray: Om slemmet ändå inte ger sig så kan en naturlig nässpray vara bästa lösningen. Den hjälper till att lösa upp och öppna näsgångarna så att du kan snyta, och varför inte skölja, ut din snuva ordentligt. Om du även har halsont eller vill försäkra dig om att inga bakterier fortplantar sig nedåt i luftvägarna så kan den här halssprayen vara en ypperlig hjälp. 


Bonustips: slemlösande örtte


Ett underbart sätt att få både värme, ånga och örtmedicin i sig när man är snuvig är detta fina ört-te. 

Ingredienser:

2-3 dl vatten
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk torkad timjan
1-2 tsk rå honung

Gör så här: Häll upp vatten och örterna i en liten kastrull. Koka upp och låt sedan stå och dra 5-10 min under lock. Sila av i en kopp och blanda i honung efter smak. Njut!

PS: Ett ännu enklare sätt är att ta en påse YogiTea Breathe Deep och njuta av direkt i en kopp hett vatten. 

Fler saker du kan göra:

  • Hjälp ditt immunförsvar att göra sig av med ovälkomna gäster genom att boosta dig med C-vitamin och Zink i höga doser ett par dagar tills förkylningen är över.
  • Om du har svårt att andas på natten så kan en extra kudde göra det lite lättare för snuvan att släppa taget. 
  • Kom ihåg att sova ut ordentligt och vila upp dig. En av anledningarna till att vi blir förkylda är att våra kroppar är trötta och inte orkar försvara sig fullt ut. Då är sömn den bästa medicinen vi kan få. Det kan du också vara en bra tid att läsa den där boken du köpte men inte hunnit med :-).

Hur du använder näskanna:Krya på dig!
2019-10-13 @ 01:00:00