Halloweenrecept som gör gott!
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt

Så här på hösten och runt halloween så vill vi gärna mysa och unna oss lite extra. Samtidigt omges vi av mängder med godsaker i butikerna, som tyvärr ofta är fyllda med raffinerat socker och syntetiska smakämnen mm. Men det behöver inte vara så - vi kan unna oss det där lilla extra och samtidigt ge våra kroppar näring och kärlek!

Här bjuder vi på tre goda recept för en frisk och lagom läskig halloween =).

1. Spooky smoothies

Smoothies är väldigt enkelt att variera med olika färger, smaker och konsistenser för att skapa en viss stämning. Här är ett recept med två variationer som ger starka färger och syrliga höstsmaker som passar runt Halloween. 



Ingredienser:
(2 port.)

2,5 dl apelsinjuice
2,5 dl morotsjuice
1 banan
1 skopa växtbaserat proteinpulver (t.ex. Sunwarrior)

Färgval 1 (grön): 1 msk Spirulina
Färgval 2 (orange): 1 msk Dunaliella Salina
Färgval 3 (blodröd): 1 msk Rödbetspulver

Gör så här: Mixa allt i en bra blender tills du får en jämn och fin smoothie. Servera gärna i höga glas och med mysigt läskiga dekorationer.


2. Blodig choklad




Underbart god choklad fyllt med "hallonblod" någon? Vi kan i alla fall inte motstå dessa...

Du behöver:

Till chokladen*:
75g kakaosmör
75g kakaomassa
1 dl valfri naturlig sirap eller honung 
En nypa vaniljpulver (valfritt)
En nypa naturligt salt (valfritt)

*Alternativt kan du förenkla detta recept genom att smälta 250g mörk ekologisk choklad. 

Till "hallonblodet":
2,5 dl frysta hallon
1 msk kokosnektar

Minimuffinsformar

Gör så här:

1. Värm hallonen i en liten kastrull tills de blir mjuka. Rör sedan ner kokossirapen och vispa runt ordentligt. Sätt åt sidan för att svalna. 
2. Smält försiktigt ingredienserna till chokladen och rör runt tills du har en jämn och fin chokladsmet (alternativt bara smält choklad enligt ovan).
3. Skeda en knapp matsked smält choklad i varje muffinsform och rulla dem försiktigt sida till sida så att chokladen lägger sig även på väggarna. Låt stelna i kylskåp 5-10 minuter. 
4. Lägg ca 1 tsk av hallonsmeten i varje muffinsform, och täck sedan med resten av chokladen. Låt återigen stelna i kylskåp. 
5. När chokladen är helt stel kan du ta bort muffinsformarna och förvara i en burk i kylskåpet tills de skall ätas.


3. Pumpa-Chia-pudding

Detta är kanske vår stora höstfavorit! Gör godaste chiapuddingen med nykokt pumpa, blötlagda chiafrön, kokosyoghurt, lönnsirap, vaniljpulver, en nypa salt och pumpkin spice (kanel, ingefära, nejlika, muskot). Toppa med något gott och njut. Chiafrön hittar du här.



2019-10-20 @ 01:00:00