Varför naturliga vitaminer?
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltVet du vad det är för skillnad mellan syntetiska och naturliga vitaminer?


Ibland får vi frågan varför vi säljer C-vitamin som kostar dubbelt så mycket som de som säljs i mataffärer eller på apotek?

Vårt svar är: för att du får 10 ggr så mycket för pengarna på det viset. I naturen existerar vitaminer enbart i komplex och inte isolerade som enskilda komponenter. Naturliga vitaminer är sammansatta av hjälp-faktorer som samverkar för att ge näring åt kroppen och producera positiva hälsoeffekter. Vitaminer från ren mat och naturliga preparat innehåller alla dessa viktiga hjälpämnen.


Näring från naturen

Den bästa näringen kommer direkt från grönsaker, groddar, frukt, bär och annan naturlig mat. De tillskott vi tar bör vara en koncentrerad källa till samma naturliga näring - som kroppen kan känna igen och använda sig av på bästa sätt.

Kemiskt framställda, isolreade tillskott tas inte upp på samma sätt och mycket av dessa kommer bara ut igen utan att de kommit till nytta.

Ett bra naturligt tillskott däremot använder sig av de matriser av näringsämnen som finns i naturlig mat - inte isolerade beståndsdelar - som våra kroppar utvecklats under årtusenden för att använda sig av.

Vi säljer flera tillskott som använder sig av denna princip och vi får ofta frågan om vilket "man skall ta" och vad som är skillnaden. Här följer en kort presentation av våra mest sålda vitamin/mineral-tillskott:

Vitamin Code Whole Food Vitaminer:
Baseras på forskning kring hur olika näringsämnen tas upp bäst i kroppen och odlas fram genom en speciell teknik där man matar en jästsvamp med utvalda näringsextrakt för att få fram en lättupptaglig matris av specifika näringsämnen.

Terra Nova Magnifood: Terranovas tillskott är naturliga, växtbaserade, veganvänliga, glutenfria och alltid etiskt producerade. Alla växter och örter kommer från ekologiska odlingar, och frystorkas för bästa hållbarhet och näringsinnehåll. 

Thorne Research: Thorne Research har varit en av de världsledande tillverkarna av näringstillskott sedan starten 1984. De har en egen produktion i Idaho och tillverkar endast rena näringsprodukter utan onödiga tillsatser baserat på den senast forskningen.

BioSuperFood: Är en blanding av endast 3 olika sorters alger, odlade under kontrollerade förhållande i glasrör fyllda med rent källvatten. Dessa tre alger tillsammans innehåller en otrolig bredd av naturlig näring och kan i många fall fungera som en multivitamin/mineral som även är mycket rik på antioxidanter.

E3Renew Me!: Är en blanding av den oerhört näringsrika AFA-algen, tillsammans med örter och mineraler som kompletterar den näringsmässigt: Camu Camu för C-vitamin, MSM för svavel, Spårmineraler, E-vitamin från riskli etc. Även detta är ett bra alternativ som en "grundstomme" i ditt näringsprogram, speciellt om du har behov av detox och extra klorofyll.

Vilka naturliga tillskott du väljer är helt individuellt och din kropps respons på dem kan också ändras över tid. Det bästa är att pröva en som du känner dig dragen till; lär dig lyssna till din kropp och dess signaler om vad den behöver. Ofta är detta enklare än vi tror - det är ju trots allt en förmåga som alla djur och växter har instinktivt.

Om du har frågor och funderingar så tveka inte att höra av dig till oss!

2019-11-10 @ 00:00:00