Recept Karamellpaj
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/Aktuellt

Rawfood Tårta Choklad

En gudomlig raw karamellpaj som passar utmärkt för att fira kärleken i februari!
8 bitar

Botten:
1,25 dl pumpakärnor
1,25 dl torra dadlar (urkärnade)
2 msk kakao
1 nypa salt

Fyllning:
0,5 dl kokosolja
9 medjooldadlar (urkärnade)
0,25 dl lönnsirap
1 msk lucumapulver
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

Chokladtäcke:

0,5 dl kokosolja
0,25 dl lönnsirap
2,5 msk kakao
1 nypa vaniljpulver

Till servering:

Färska bär

Gör så här:

Botten:
Mixa allt tills du har en smulig men lätt klibbig massa. Mixa ej för länge. Testa dig fram men ha gärna kvar en ojämn struktur, då blir kakan godare. Klä bottenskivan av en springform med bakpapper eller plastfolie och trysk ut massan i botten. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:

Smält oljan över ett vattenbad. Mixa alla ingredienser tills du har en helt slät och krämig karamell. Smeta ut över bottnen och låta stå i kylen igen i 1 timme.

Chokladtäcke:

Smält oljan över ett vattenbad. Häll den i en skål och visap i lönnsirap, kakao och vanilj. Ta ut pajen ur kylen och häll över chokladen. Fördela jämt genom att luta runt formen. Var ganska snabb med att skära upp kakan innan täcket stelnat helt för det spricker lätt annars. Skär först försiktigt runt kanten innan du lossar kakan och skär sedan bitar med en vass kniv. Torka gärna av kniven mellan varje bit för att få fina bitar. Servera med bär.

Tips
: för förändring ha i 1-3 msk lakritspulver i karamell smeten. Ju mer lakritspulver ju mer lakrits smak.

Erika Frost är en kock med ett brinnande intresse för raw food och växtbaserad kost. Hon driver tillsammans med sin bästa vän rawfoodcaféet i Bottnaryd och restaurangen Open New Doors. Erika vill inspirera hur man kan leva ett hälsosamt liv på alla nivåer.

2020-02-09 @ 01:03:00