Härliga vårrecept med saker du har hemma!
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Blogg/AktuelltHär följer några enkla och immunstärkande recept med frukt och grönt som är vanliga i svenska hem & mataffärer!

Grön C-vitamin boost

2 portioner
- 1 mogen avocado
- 3 mogna kiwis
- 1 påse färsk spenat
- Vatten

Skär upp frukten, lägg allt i en mixer, täck med vatten och mixa tills du får en grön superdrink!

Salladpytt med enkel dressing

1. Samla ihop de grönsaker du har hemma och är sugen på att äta. Använd gärna en bas av någon typ av gröna blad. Groddar är också en ypperlig ingrediens. Skär grönsakerna i tunna skivor. Morötter, vitkål, zucchini, fänkål mm kan med fördel skivas med osthyvel eller potatisskalare för en tunn och krispig känsla. Tillför gärna frukt eller bär som äpple, tranbär eller blåbät ifall du gillar lite sötma i din sallad. Blanda allt i en stor skål. 

2. Vispa ihop en dressing bestående av olivolja, cintronjuice eller äppelcidervinäger, honung, salt och örtkryddor - färska, frysta eller torkade. Ta det du har hemma. Nyckeln till en god dressing är att få med minst tre av de fem smakerna salt, surt, sött, beskt & umani. De enkla ingredienserna ovan åstadkommer detta på ett väldigt enkelt sätt. Låt fantasin flöda och experimentera dig fram till dina favoriter.

Ringla dressingen över salladen och servera. Enkelt, gott & nyttigt!

Grönsaker i ugn på det enkla sättet

Detta har blivit en storfavorit hemma hos oss denna vinter. Det är enkelt, gott och funkar oftast med det som finns hemma utan att vi behöver planera det innan. 

1. Samla ihop några grönsaker och rotfrukter från kyl och skafferi. Som bas kan det vara bra med något stärkelserikt som potatis, pumpa, sötpotatis eller rödbetor. Lägg till grönsaker som paprika, aubergin, zucchini, lök, tomater, fånkål, spetskål eller annat som finns hemma. Skär allt i lagom stora klyftor / bitar. Potatisen behöver kokas innan. De flesta andra grönsaker behöver inte det. 

2. Lägg allt på en stor plåt. Ringla över lite olja (kokosolja är troligtvist bäst för upphettning ur hälsosynpunkt) och kryddor. Några favoritkryddor hos oss är vitlök, svartpeppar, örtsalt, rosmarin, timjan, oregano, dragon - eller varför inte en riktigt bra curry. 

3. Baka i ugnen på 225°C i 20-40 min beroende på typ och storlek på grönsakerna. Håll ett litet öga på det om känn efter med gaffel om du är osäker. De är klara när de är mjuka i mitten och har fått en fint grillad yta. 

Servera gärna med sallad, bönor eller hummus!
2020-03-22 @ 01:00:00