Integritetspolicy & Cookies
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot


INTEGRITETSPOLICY

Vi skyddar dina personuppgifter:

Det är viktigt för oss på ClearLife att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss. ClearLife.se drivs av företaget Soolia AB.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter, men även din köphistorik.

Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss, och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler (GDPR), interna riktlinjer och rutiner. GDPR står för General Data Protection Regulation och är en ny dataskyddslag som börjar gälla inom EU den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL). Vi på ClearLife gillar att GDPR gäller hela EU och denna transparens och öppenhet är helt i linje med våra värderingar. Vi har även utsett dataskyddsombud som granskar att dessa regler följs.

Vårt mål är att skapa en så bra upplevelse som möjligt för dig som ClearLife kund. Vi behöver därför dina personuppgifter för att du bland annat ska kunna använda och få nytta av webbshopen, nyhetsbrevet och de digitala tjänsterna som är kopplade till dessa.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar alltid efter att behandla dina personuppgifter inom EU/EES-området. Information från webbplatsen lagras i datacenter inom Sverige. I de fall dina uppgifter skulle användas utanför EU, t.ex. av någon av våra tjänsteleverantörer, säkerställer vi alltid att det finns skyddsåtgärder, t.ex. dataöverföringsavtal, på plats så att mottagarna behandlar uppgif­terna på samma säkra sätt som vi gör.

Vi mottar och sparar informationen du skriver in på vår webbplats (som namn, adress, telefonummer, e-post etc.) eller som du på annat sätt förser oss med. Vi använder den informationen för syften som att fullborda beställningar, svara på dina frågor och kommunicera med dig samt förbättra våra butiksfunktioner.

Vi skickar orderbekräftelser, leveransbekräftelser, frågor angående våra tjänster och produkter samt nyhetsbrev via mail. För att motta nyhetsbrev krävs det att man aktivt väljer det i sitt konto eller blir prenumerant via vår webbplats. Information som vi använder för nyhetsbrevsutskick kommer lagras fram tills den tidpunkt du själv väljer att avprenumerera. Du kan enkelt avsluta din prenumeration med ett enda klick längst ner i nyhetsbrevet.

Vi samarbetar med ett antal systemleverantörer för att skapa vårt kompletta erbjudande. Affärssystem, bokföringsystem, webbshops-system, betalsystem, lagersystem och nyhetsbrevs-system. Dessa företag får endast behandla dina personuppgifter enligt våra instrukt­ioner och får inte använda dina uppgifter för egna ändamål.

Vi respekterar din integritet och värdesätter ditt besök hos oss. Inte vid något tillfälle ger vi dina kontouppgifter åt en tredje parts försäljare eller kompanjon utan att det är absolut nödvändigt för att fullborda din transaktion eller beställning. Det är viktigt för dig att skydda din dator och ditt lösenord mot obehörig användning, var därför säker på att du loggar ut då du använder en delad dator genom att klicka på "logga ut" länken.

Rättigheter:

Du har vissa rättigheter kopplade till dina personuppgifter som vi har sparade hos oss. Du har bland annat rätt att hämta hem ett registerutdrag med dina personuppgifter och få dina uppgifter rättade. För att kunna uppfylla dina rättigheter måste vi behandla dina personuppgifter. 
Rätt till information: Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig.
Rätt till rättelse: Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.
Rätt till radering: Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. 

På Datainspektionens hemsida kan du läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har. Du kan också läsa på EU:s hemsida: www.eugdpr.org.

Uppdatering om hur vi behandlar dina personuppgifter:

Vi kan komma att uppdatera den här informationstexten, t.ex. om vi skulle behandla dina uppgifter för nya ändamål eller samla in ytterligare uppgifter. I sådant fall kommer du få ta del av en uppdaterad information där förändringarna framgår. Vår aktuella integritetspolicy finns alltid tillgänglig på denna webbsida, här på ClearLife.se.

Kontakta gärna kundservice om du vill ha mer inform­ation om vilka skyddsåtgärder vi vidtar eller har andra frågor om detta. ClearLife.se drivs av Soolia AB / Kastellgatan 19 41307 Göteborg / Tel: 031-29 85 55 / Orgnr 556891-7867.

COOKIES

När du använder vår webbplats ClearLife.se, godkänner du att vi använder cookies. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga köpupplevelse.

Cookies är små textfiler som skickas till din maskin när du besöker en webbplats. Datafilen lagrar information om vad som sker under ditt besök på webbplatsen. Med hjälp av cookies är det även möjligt att känna igen din enhet om du besöker sidan flera gånger. En cookie är inte under några omständigheter ett program och kan inte innehålla virus.

Cookies är en nödvändighet för att vår webbplats ska fungera så bra som möjligt. De bidrar till att kartlägga ditt besök och på så sätt kan vi skräddarsy din uppfattning av webbplatsen så att den passar dina behov och intressen. Cookies kan bland annat se vilka produkter du har i varukorgen, om du besökt vår webbplats tidigare och liknande.

Du har alltid möjligheten att avvisa cookies. Inställningen görs i din webbläsare. Var denna inställning görs, beror på vilken webbläsare du valt att använda. Det är dock mycket viktigt att påpeka att när inställningar ändras, kommer det finnas många funktioner och tjänster på webbplatser som inte fungerar optimalt eftersom dessa funktioner kräver att webbplatser ska komma ihåg de val som görs.