Algamar

Algamar grundades 1996 av två bröder, Clemente och Fermín Fernández Sáa, med målet att skörda och sprida information om näringsegenskaperna hos de inhemska marina algerna från Galicien i Spanien. Deras alger är vilda och skördas för hand i Atlantens renaste vatten och torkas vid låga temperaturer, <42 ° C, för att bevara det maximala näringsvärdet.
Algamar använder enbart ätbara alger som studerats av specialiserade och internationellt accepterade officiella organ. Som skördare av vilda, ätbara alger har företaget en 'Waters Exploitation Plan', som årligen godkänns av den offentliga fisketillståndet och publiceras i Galiciens officiella tidning (DOGA). Denna plan garanterar att resurserna från havet förnyas och bibehåller ekosystemets balans.
Algerna samlas in för hand på klipporna och vanligtvis så väljs och klipps de vuxna växterna direkt i vattnet vid deras optimala utvecklingspunkt. Efter valet och skörden från havet kontrolleras algerna, de utsätts för en andra urvalsprocess och torkas sedan i torkkammare vid låga temperaturer, på detta sätt ger luften och algernas eget havssalt långvarig, naturlig ”konservering”. Algerna är ätbara upp till 4 år efter de skördats och torkats.
Sortera efter
Artikel 1-6 av 6.
Dulse är rik på protein, vitaminer och mineraler. Dulse är en omtyckt alg som &aum...
169 kr
Dulse är rik på protein, vitaminer och mineraler. Dulse är en omtyckt alg som &aum...
99 kr
Denna stora, brun-grå alg växer på ett genomsnittligt djup på 12 meter. Den ...
79 kr
Nori är en av de mest kända algerna. I Spanien skördas den vild, vid lågvatten...
89 kr
Namnet på denna bruna alg kommer från dess smala, långsträckta form. Sjö ...
79 kr
Sea Vegetables är en blandning av tre stycken alger; dulse, wakame och nori, perfekt för...
129 kr