Järbo Bigård
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Järbo Bigård
Järbo Bigård HB är ett litet företag som producerar egen honung från tre bigårdar som alla ligger i närheten av Kroppefjäll, Dalsland.

Järbo Bigårdas honung är en ren naturprodukt. Den är kallslungad och manuellt silad vilket innebär att alla nyttiga ämnen bevarats. Det mesta av produktionen är ett rent hantverk. All honung de säljer är endast från deras egna bigårdar. De behandlar sina bin med stor respekt och flyttar inte runt bisamhällen till odlingar som är besprutade med bekämpningsmedel.

Deras bin bor hela livet på samma ställe, i samma bigård. De vingklipper inte bidrottningarna för att hindra dem att lämna kupan. I de flesta kommersiella biodlingar tar man ut så mycket honung man kan och ger istället socker eller bifoder inför vintern. Järbo Bigård lämnar alltid honung kvar inför invintringen och kompletterar med bifoder. Resultatet blir mindre mängder honung men ett rent samvete och en naturligt hög kvalitet på produkten. Honung från skogen ger inga stora skördar men smaken är något helt speciellt.

Honungen de säljer får olika karaktär varje år beroende på vilka blommor bina har valt att besöka under sommaren i de olika bigårdarna. Vissa år är inslaget av ljung stort vilket ger en speciell smak som av många anses vara den allra bästa av honungssorter. Andra år kanske inslaget av ängsblommor eller klöver dominant. Varje år är speciellt och sätter sin unika smak, färg och konsistens på produkten.
Sortera efter
Artikel 1-2 av 2.
Ekologisk Kallslungad Svensk Skogshonung
Järbo Bigårdas honung är en ren naturprodukt. Den är kallslungad och manuellt...
99 kr
Ekologisk Kallslungad Svensk Ängshonung
Järbo Bigårdas honung är en ren naturprodukt. Den är kallslungad och manuellt...
89 kr