Nutrex - Hawaiiansk Spirulina
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Nutrex - Hawaiiansk Spirulina

Nutrex producerar den finaste, renaste spirulinan på Hawaii. Nutrex Hawaii grundades i Kailua-Kona, Hawaii 1990 av Dr. Gerald Cysewski, en expert på mikroalger och karotenoider. Deras uppdrag var och är att utnyttja fördelarna med mikroalger för att förbättra hälsan och välmående.

Nutrex Hawaii ligger på den oförstörda Kona kusten på Big Island of Hawaii. Nutrex mikroalgsgård skars ut ur marken som en gång var ett kargt lavaflöde. Där har de nu färskvatten dammar där de odlar spirulina, tar vara på de naturresurser som omger dom; rikligt varmt solljus, rent djupt havsvatten och sötvatten.

Sötvattnet kommer från akviferer (vattnet filtrerats naturligt genom lavasten) och de lägger till ca 5% djupt havsvatten (från 600 meters djup) för att få unika spårämnen i slutprodukten.

Nutrex Hawaii Ocean Chill Drying™ - system eliminerar oxidation och skador på karotenoider, enzymer och andra näringsämnen som kan uppstå vid vanliga torkningsmetoder. Detta system torkar spirulinan på bara 3-7 sekunder, bygger på mycket kallt, djupt havsvatten för att ge fukt åter och använd mindre än en procent syre för att bevara fytonäringsämnena.

Text från tillverkaren om dess renhet:

”Vår Spirulina odlas i en Biosecure Zone, fri från bekämpningsmedel, herbicider och industriella föroreningar i Kona, Hawaii. Varje parti av vår spirulina går igenom cirka 15 olika kvalitetsprov innan den godkänns för försäljning. Vi testar för näringsinnehåll, bakterier, tungmetaller, andra föroreningar etc. Varje nivå av tungmetaller som finns ligger långt under vad som tillåts av ”United States Pharmacopeia”. Vår spirulina är mycket säker för konsumtion och vi är stolta över att producera högsta kvalitet av spirulina på marknaden sedan 1985.

Vi testar för BMAA med jämna mellanrum och resultaten är konsekvent under den mycket låga analytiska detektionsgränsen på 0,5 mikro / kg - vilket betyder "odetekterbar". Vi har analyserat 10 unika satser under det senaste året och inte upptäckt BMAA i vår Spirulina. Mer information här i vår blogg."
Sortera efter
Artikel 1-3 av 3.
BioAstin Hawaiiansk Astaxanthin
BioAstin Hawaiiansk Astaxanthin är en karotenoid (antioxidant) som kommer från mikroalg...
459 kr
Hawaiiansk Spirulina Pulver
Hawaiiansk spirulina är en av de mest kända i världen för sin renhet och h&oum...
219 kr
Hawaiianska Spirulina Tabletter
Hawaiiansk spirulina är en av de mest kända i världen för sin renhet och h&oum...
219 kr